mirek_p11,
Porównanie - proszę o opinie
Zwiń
X
-
Porównanie - proszę o opinie
Krótko, jak w temacie:
jako służbowe auto mam do wyboru:
2.0 TDI Elegance
vs.
1.4 TSI Elegance
Przebiegi mam niewielkie, max. 15 tys. rocznie, ale ani paliwo ani ewentualne naprawy nie są problemem, płaci firma. Bardziej interesuje mnie komfort jazdy z danym silnikiem.
Chętnie również się dowiem od doświadczonych, czy warto wkładać DSG (tak, czytałem wcześniejsze wpisy ).
Dzięki :twisted:
-
-
Zamieszczone przez Maru 123użyj szukajki jest milion tematów o 1 i o 2 silniku :wink:
Zamieszczone przez chopinNie możesz zrobić sobie jazd próbnych?
Zamieszczone przez theOnePytanie gdzie te 15k rocznie będzie pokonywanych? Jeśli głównie miasto, to mogą wystąpić problemy z dpf
Acha, jeszcze coś dla uatrakcyjnienia: Jako alternatywę mam do wyboru Focusa: 1,6 (benzyna lub diesel) albo 2.0 w dieslu (wersja trend, 115KM). Może to jednak lepszy wybór? :twisted: :twisted: :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJak nie ważne są koszta, to 1.4TSI bedzie lepszym wyborem, bo w koncu komuś zacznie na tym forum spalać 10-12l jezdząc normalnie
Dobre wieści - mogę mieć DSG :twisted:
Więc chyba jednak pójdę w 1,4 TSI.
Teraz pytanie dodatkowe - jak wg właścicieli prezentuje się Elegance z jasnym wnętrzem? Nie mogę znaleźć przykładowych zdjęć w "Nasze auta". A jeśli już jasne - jaki kolor dołożylibyście na zewnątrz?
Komentarz
-
-
Ajs, jeżeli jasne wnętrze to ciemny lakier, żeby był ładny kontrast (szary antracyt, lub rosso). tak mi się wydaje...Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AjsZamieszczone przez MaicroftJak nie ważne są koszta, to 1.4TSI bedzie lepszym wyborem, bo w koncu komuś zacznie na tym forum spalać 10-12l jezdząc normalnie
Dobre wieści - mogę mieć DSG :twisted:
Więc chyba jednak pójdę w 1,4 TSI.
Teraz pytanie dodatkowe - jak wg właścicieli prezentuje się Elegance z jasnym wnętrzem? Nie mogę znaleźć przykładowych zdjęć w "Nasze auta". A jeśli już jasne - jaki kolor dołożylibyście na zewnątrz?Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez theOneTo bierz 1.4 tsi z dsg Kolor? W życiu nie wziąłbym drugi raz czarnego lakieru Najczystszy i najmniej kłopotliwy - srebrny.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez theOneTo bierz 1.4 tsi z dsg Kolor? W życiu nie wziąłbym drugi raz czarnego lakieru Najczystszy i najmniej kłopotliwy - srebrny.
W temacie: Ja bym brał 1.4TSI, bo nie lubię krótkiej jedynki diesla.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez theOneKolor? W życiu nie wziąłbym drugi raz czarnego lakieru Najczystszy i najmniej kłopotliwy - srebrny.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Ajs, akurat mam 2,0dsg i od paru tygodni 1,4tsi , tylko że w golfie. i według mnie też bym brał 1,4tsi dsg . będziesz miał cichutko w samochodzie , co prawda teraz te cammon sa cichsze podobno , ale mimo wszystko octavia jest gówniano wyciszona. a z dsg i brakiem liczenia się kosztami paliwa potencjał 1,4 będziesz mógł sobie fajnie wykorzystywać , na miasto raczej wystarczająco...
kolor - oczywiście że szary antracyt.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Dzięki wszystkim za opinie.
Jak zwykle wychodzi, że warto pytać - w planach miałem czarny lakier z jasnym wnętrzem a tu wygląda na to, że ani jedno ani drugie nie jest dobrym pomysłem
Zamieszczone przez MaicroftZrobcie koledze zdjecie po 100kkm tego jasnego wnetrza - w aucie kogos, kto nie pierze tapicerki raz w miesiacu i chodzi w jeansach, najlepiej niebieskich albo czarnych
Zamieszczone przez leszekmwteż bym brał 1,4tsi dsg . będziesz miał cichutko w samochodzie
Raz jeszcze dzięki wszystkim, mam nadzieję niedługo dopisać się do rubryki "Nasze auta"
Komentarz
-
Komentarz